Претраживање
Приказ резултата 1-7 од 7
Tehnologija presovanja АА6026 legure
(Tehnološko metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu, 2021)
NOVI POSTUPAK ZA PROIZVODNJU MLEČNE ČOKOLADNE MASE: KOMBINACIJA MLEVENJA MASE NA PETOVALJKU I KUGLIČNOM MLINU
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2020)
U ovom tehničkom rešenju prikazani su optimalni uslovi za proizvodnju kvalitetne mlečne čokolade. Tehničko rešenje je prihvatila Fabrika čokolade Eugen chocolate, Gložan, Srbija.
Postupak koristi kombinaciju sledećih ...
Tehnološki postupak za dobijanje antimikrobnog nanokompozitnog tekstilnog materijala od PET vlakana, alginata i nanočestica CuO
(Matični naučni odbor za materijale i hemijske tehnologije, 2021)
Sinteza i karakterizacija sinterovanog bazalta sa poboljšanom otpornošću na dejstvo kavitacije
(2020)
U okviru tehničkog rešenja su istraţeni procesi dobijanja sinterovanog bazalta povišenih
svojstava otpornosti na habanje i kavitaciju. Kao polazni materijal korišćene su olivinpiroksenske bazaltne stene iz ležišta ...
Nova metoda za sintezu keramičkih materijala i nedestruktivnu karakterizaciju površinskih oštećenja usled izlaganja kavitaciji
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2020)
Ovim istraživanjem ustanovljena je nova metoda karakterizacije površinskih oštećenja vatrostalnih keramičkih materijala primenom alata analize slike i prepoznavanja oblika. Eksperimentalni rezultati omogućili su da se ...
Funkcionalna čokolada sa ekstraktima žalfije i acerole
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2021)
Tehničko rešenje je razvijeno u okviru Inovacionih vaučera identifikacionog broja 705/2020g Fonda za Inovacionu delatnost Republike Srbije, koje je prihvatila Fabrika čokolade Art Ival, Beograd, Srbija.
U okviru tehničkog ...