Претраживање
Приказ резултата 1-7 од 7
Funkcionalna čokolada sa ekstraktima žalfije i acerole
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2021)
Tehničko rešenje je razvijeno u okviru Inovacionih vaučera identifikacionog broja 705/2020g Fonda za Inovacionu delatnost Republike Srbije, koje je prihvatila Fabrika čokolade Art Ival, Beograd, Srbija.
U okviru tehničkog ...
Tehnologija presovanja АА6026 legure
(Tehnološko metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu, 2021)
Nova metoda za sintezu keramičkih materijala i nedestruktivnu karakterizaciju površinskih oštećenja usled izlaganja kavitaciji
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2020)
Ovim istraživanjem ustanovljena je nova metoda karakterizacije površinskih oštećenja vatrostalnih keramičkih materijala primenom alata analize slike i prepoznavanja oblika. Eksperimentalni rezultati omogućili su da se ...
Tehnološki postupak za dobijanje antimikrobnog nanokompozitnog tekstilnog materijala od PET vlakana, alginata i nanočestica CuO
(Matični naučni odbor za materijale i hemijske tehnologije, 2021)
Sinteza i karakterizacija sinterovanog bazalta sa poboljšanom otpornošću na dejstvo kavitacije
(2020)
U okviru tehničkog rešenja su istraţeni procesi dobijanja sinterovanog bazalta povišenih
svojstava otpornosti na habanje i kavitaciju. Kao polazni materijal korišćene su olivinpiroksenske bazaltne stene iz ležišta ...
NOVI POSTUPAK ZA PROIZVODNJU MLEČNE ČOKOLADNE MASE: KOMBINACIJA MLEVENJA MASE NA PETOVALJKU I KUGLIČNOM MLINU
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2020)
U ovom tehničkom rešenju prikazani su optimalni uslovi za proizvodnju kvalitetne mlečne čokolade. Tehničko rešenje je prihvatila Fabrika čokolade Eugen chocolate, Gložan, Srbija.
Postupak koristi kombinaciju sledećih ...