Претраживање
Приказ резултата 1-4 од 4
Effects of sonication and high-pressure carbon dioxide processing on enzymatic hydrolysis of egg white proteins / Uticaj sonikacije i pretretmana visokim pritiskom na enzimsku hidrolizu proteina belanceta
(Faculty of Technology, Novi Sad, 2012)
The objectives of this study were to examine the effect of sonication and high-pressure carbon dioxide processing on proteolytic hydrolysis of egg white proteins and antioxidant activity of the obtained hydrolysates. It ...
Antioxidative capacity of fermented red bean and its protein hydrolysate fractions / Antioksidativni kapacitet fermentisanog crvenog pasulja i njegovih proteinskih hidrolizata
(Društvo za ishranu Srbije, Beograd, 2012)
In this study we investigated the antioxidant activity of native and fermented red bean, or their polyphenol and peptide fractions. It was found that the antioxidant activity determined by DPPH, FRAP and TBA, significant ...
Proteinski hidrolizati graška kao antioksidanti
(Društvo za ishranu Srbije, 2012)
U radu je ispitivana mogućnost dobijanja proteinskih hidrolizata graška sa izraženom antioksidativnom aktivnošću, delovanjem komercijalnih enzima iz grupe endopeptidaza: Everlase™ i Savinase ™ Novo Nordisk na proteinski ...
Proteinski hidrolizati pasulja kao antioksidanti
(Društvo za ishranu Srbije, 2012)
U radu je ispitivana mogućnost dobijanja proteinskih hidrolizata pasulja sa izraženom antioksidativnom aktivnošću, delovanjem komercijalnih enzima iz grupe endopeptidaza: Everlase™ i Savinase ™ Novo Nordisk na proteinski ...