Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-5 od 5
Razvoј hardvera i softvera za energetski efikasne računarom vođene peći za sinterovanje
(Univerzitet u Beogradu, Tehnički fakultet u Boru, 2021)
Primenjenom savremenih tehničkih rešenja i softverskih alata koji omogućavaju visoku tačnost i energetsku efikasnost, uz pristupačnu cenu razvijena je i puštena u rad visokotemperaturna peć za sinterovanje materijala. Peć ...
NOVI POSTUPAK ZA PROIZVODNJU MLEČNE ČOKOLADNE MASE: KOMBINACIJA MLEVENJA MASE NA PETOVALJKU I KUGLIČNOM MLINU
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2020)
U ovom tehničkom rešenju prikazani su optimalni uslovi za proizvodnju kvalitetne mlečne čokolade. Tehničko rešenje je prihvatila Fabrika čokolade Eugen chocolate, Gložan, Srbija.
Postupak koristi kombinaciju sledećih ...
Funkcionalna čokolada sa ekstraktima žalfije i acerole
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2021)
Tehničko rešenje je razvijeno u okviru Inovacionih vaučera identifikacionog broja 705/2020g Fonda za Inovacionu delatnost Republike Srbije, koje je prihvatila Fabrika čokolade Art Ival, Beograd, Srbija.
U okviru tehničkog ...
Tehnološki postupak za dobijanje antimikrobnog nanokompozitnog tekstilnog materijala od PET vlakana, alginata i nanočestica CuO
(Matični naučni odbor za materijale i hemijske tehnologije, 2021)