Приказ основних података о документу

dc.creatorKnežević Jugović, Zorica
dc.creatorGazikalović, Ivana
dc.creatorMijalković, Jelena
dc.creatorŠekuljica, Nataša
dc.creatorLuković, Nevena
dc.creatorCuletu, Alina
dc.date.accessioned2024-01-12T06:56:01Z
dc.date.available2024-01-12T06:56:01Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.isbn978-86-88767-47-7
dc.identifier.urihttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/7079
dc.description.abstractЕкспонат: Производ је добијен комбинованим поступком који се заснива на примени микроталасног претретмана и специфичних ензима у циљу смањења алергеног потенцијала глутена уз очувана реолошка и нутритивна својства. Садржај глијадина одређен компетитивним ЕЛИСА тестом је смањен испод 20 ppm. Експонат је развијен у оквиру пројекта: Novel bioprocessing tools for production of improved bakery products with detoxified gluten and fortified with dietary fibres, EUREKA пројекат; E! 13082 BIOFLOSBAKE-LAVGLU. Организације које су учествовале на пројекту: Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду – носилац пројекта; Сојапротеин д.о. Бечеј, Република Србија; The National Institute for Research and Development on Food Bioresources (IBA) Bucharest – Romania; Natural Ingredients R&D SRL Fagaras – Romania; Expergo Business Network SRL – Romania.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherБеоград : Центар за промоцију наукеsr
dc.relationEUREKA E! 13082 BIOFLOSBAKE-LAVGLUsr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/inst-2020/200135/RS//sr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/inst-2020/200287/RS//sr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.sourceИГРАЈ за човечанство! : наука за свe : каталог изложбене поставке 65. Међународни сајам технике и техничких достигнућаsr
dc.titleНови безглутенски пекарски производи од модификованог пшеничног брашнаsr
dc.typearchWorksr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.spage37
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_7079
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу