Приказ основних података о документу

Mlečno-kisela fermentacija sokova povrća obogaćenih različitim sadržajem autolizata pivskog kvasca

dc.creatorRakin, Marica
dc.creatorBaras, Josip
dc.creatorVukašinović-Sekulić, Maja
dc.date.accessioned2021-03-10T10:23:13Z
dc.date.available2021-03-10T10:23:13Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.issn1450-7188
dc.identifier.urihttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/780
dc.description.abstractThe work is concerned with the conditions for lactic acid fermentation in a mixture of beetroot (Beta vulgaris L) juice and carrot (Daucus carota L) juice and different content of brewer’s yeast autolysate with Lactobacillus plantarum A112 and with Lactobacillus acidophilus NCDO 1748.Both cultures showed good biochemical activity in these mixtures. The production of lactic acid has been stimulated using the higher content of brewer’s yeast autolysate. In these mixtures, L. plantarum A112 has shown better growth and lactic acid production than L. acidophilus NCDO 1748.en
dc.description.abstractU radu su ispitivani uslovi za mlečno-kiselu fermentaciju sa Lactobacillus plantarum A112 i Lactobacillus acidophilus NCDO1748 smeša soka cvekle (Beta vulgaris L) i soka mrkve (Daucus carota L) sa različitim sadržajem autolizata pivskog kvasca. Obe kulture pokazale su dobru biohemijsku aktivnost u tim smešama. Proizvodnja mlečne kiseline bila je stimulisana višim sadržajem autolizata pivskog kvasca. U smešama sokova povrća sa višim sadržajem autolizata pivskog kvasca L. plantarum A112 pokazao je bolji rast i proizvodnju mlečne kiseline nego L. acidophilus NCDO1748.sr
dc.publisherFaculty of Technology, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceActa periodica technologica
dc.subjectbeetrooten
dc.subjectcarroten
dc.subjectlactic acid fermentationen
dc.subjectautolysate of brewer’s yeasten
dc.titleLactic acid fermentation in vegetable juices supplemented with different content of brewer’s yeast autolysateen
dc.titleMlečno-kisela fermentacija sokova povrća obogaćenih različitim sadržajem autolizata pivskog kvascasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseBY-NC-ND
dc.citation.epage80
dc.citation.issue36
dc.citation.other(36): 71-80
dc.citation.spage71
dc.identifier.doi10.2298/APT0536071R
dc.identifier.fulltexthttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/bitstream/id/8368/1450-71880536071R.pdf
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу