Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics
(Гласник интелектуалне својине, 2022)
Predmetni pronalazak se odnosi na "in situ" enzimski
postupak sinteze frukto-oligosaharida direktnom
transfruktozilacijom saharoze prisutne u prehrambenim
proizvodima korišćenjem enzima fruktozil-transferaze. Na taj
način ...
Stabljika maline kao biosorbent za uklanjanje jona hroma iz vodenih rastvora u postupku šaržne adsorpcije
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, 2022)
Nanočestično mezoporozno bioaktivno staklo dopirano jonima stroncijuma i magnezijuma / Nanosized mesoporous bioactive glass doped with strontium and magnesium ions
(Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije, 2022)
Opisan je nov sastav nanočestičnog mezoporoznog bioaktivnog stakla dopiranog terapeutskim jonima stroncijuma i magnezijuma velike specifične površine i dimenzija mezopora pogodnih za primenu u medicini i stomatologiji za ...