Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection
Kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem
Апстракт
Criteria for selection of probiotic lactic acid bacteria are presented in this review paper. General characteristics, strain stability as well as functional and physiological aspects are pointed out in details. .
U ovom preglednom radu prikazani su kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem. Među brojnim kriterijumima detaljno su tretirani sledeći: opšte karakteristike, stabilnost sojeva i funkcionalni i fiziološki aspekti.
Кључне речи:
lactic acid bacteria / probiotic activity / criteria / bakterije mlečne kiseline / probiotičko delovanje / kriterijumiИзвор:
Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi, 2001, 12, 1-2, 22-27Издавач:
- Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd
Институција/група
Tehnološko-metalurški fakultetTY - JOUR AU - Dimitrijević-Branković, Suzana AU - Baras, Josip AU - Tršić-Milanović, Nada AU - Bojović, Snežana PY - 2001 UR - http://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/365 AB - Criteria for selection of probiotic lactic acid bacteria are presented in this review paper. General characteristics, strain stability as well as functional and physiological aspects are pointed out in details. . AB - U ovom preglednom radu prikazani su kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem. Među brojnim kriterijumima detaljno su tretirani sledeći: opšte karakteristike, stabilnost sojeva i funkcionalni i fiziološki aspekti. PB - Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd T2 - Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi T1 - Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection T1 - Kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem EP - 27 IS - 1-2 SP - 22 VL - 12 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_365 ER -
@article{ author = "Dimitrijević-Branković, Suzana and Baras, Josip and Tršić-Milanović, Nada and Bojović, Snežana", year = "2001", abstract = "Criteria for selection of probiotic lactic acid bacteria are presented in this review paper. General characteristics, strain stability as well as functional and physiological aspects are pointed out in details. ., U ovom preglednom radu prikazani su kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem. Među brojnim kriterijumima detaljno su tretirani sledeći: opšte karakteristike, stabilnost sojeva i funkcionalni i fiziološki aspekti.", publisher = "Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd", journal = "Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi", title = "Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection, Kriterijumi za selekciju bakterija mlečne kiseline sa probiotičkim delovanjem", pages = "27-22", number = "1-2", volume = "12", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_365" }
Dimitrijević-Branković, S., Baras, J., Tršić-Milanović, N.,& Bojović, S.. (2001). Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection. in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd., 12(1-2), 22-27. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_365
Dimitrijević-Branković S, Baras J, Tršić-Milanović N, Bojović S. Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection. in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi. 2001;12(1-2):22-27. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_365 .
Dimitrijević-Branković, Suzana, Baras, Josip, Tršić-Milanović, Nada, Bojović, Snežana, "Criteria for probiotic lactic acid bacteria selection" in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi, 12, no. 1-2 (2001):22-27, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_365 .