Преглед тема: "antioxidant activity"
Приказ резултата 21-40 од 45
-
Investigation of antioxidant activity of 6-hydroxy-6-methyl-2-pyridones / Ispitivanje antioksidativne aktivnosti azo boja na bazi 6--hidroksi-4-metil-2-piridona
(Beograd : Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Društvo za procesnu tehniku, 2022) -
Karakterizacija liofilizovanih ekstrakata majčine dušice (thymus serpyllum l.) I njihova antioksidativna aktivnost
(Faculty of Technology, Zvornik, 2017) -
Mogućnosti proizvodnje suplemenata sa antioksidativnom aktivnošću od otpadne kafe / Production Possibilities of Supplements With Antioxidant Activity From Waste Coffee
(Udruženje za medicinu sporta Srbije, Katedra za bromatologiju, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2011) -
Multipurpose azo pyridone dyes: synthesis, characterization, antioxidant and antimicrobial activity / Azo piridonske boje za višenamensku upotrebu: sinteza, karakterizacija, antioksidativna i antimikrobna aktivnost
(Beograd : Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Društvo za procesnu tehniku, 2023) -
Non-thermal plasma as a pretreatment for extraction of herbal tea by-products / Ekstrakcija sporednih proizvoda prerade biljnih čajeva uz pretretman gasnom plazmom
(National Society of Processing and Energy in Agriculture, 2023) -
Obtaining of the antioxidants by supercritical fluid extraction / Izolovanje antioksidanasa postupkom natkritične ekstrakcije
(Association of Chemical Engineers of Serbia, 2011) -
Optimization of spray drying conditions for production of Achillea millefolium extract powder
(Hemijska industrija, 2021) -
Phenolic profile and antioxidant properties of dried buckwheat leaf and flower extracts
(Savez hemijskih inženjera, Beograd, 2017) -
Preparation of biologically active polyphenols by utilising the primrose (Primula veris), the horsetail (Equisetum arvense) and the yarrow (Achillea millefolium) processing waste. / Iskoričćenje otpada iz prerade jagorčevine (Primula veris), rastavića (Equisetum arvense) i hajdučke trave (Achillea millefolium) za dobijanje biološki aktivnih polifenola
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2017) -
SOLID-STATE FERMENTATION OF SOYBEAN MEAL: HYDROLYTIC ENZYMES PRODUCTION AND IMPROVEMENT IN BIOACTIVITY
(Bratislava : Slovak Society of Chemical Engineering, 2019) -
Supplementary material for the article: Lazić, A. M.; Mašulović, A. D.; Lađarević, J. M.; Valentić, N. V. Assessing the pharmacological potential of selected xanthene derivatives. Journal of the Serbian Chemical Society 2023, 88(9), 811-824. https://doi.org/10.2298/JSC230131035L
(Serbian Chemical Society, 2023) -
Synthesis, antioxidant and antimicrobial activity of carbohydrazones
(Srpsko hemijsko društvo, Beograd, 2017) -
The influence of different extraction conditions and extraction techniques on antioxidant activity of wild thyme extracts
(Serbian Nutrition Society, 2021)