Преглед тема: "antioksidativna aktivnost"
Приказ резултата 1-18 од 18
-
Antioksidativna aktivnost etanolnih ekstrakata Thymus serpyllum
(Faculty of Technology, Zvornik, 2015) -
Antioxidant activity in different morphological fractions of some cereal grains / Antioksidativna aktivnost različitih morfoloških frakcija zrna nekih cerealija
(Društvo za ishranu Srbije, Beograd, 2017) -
The antioxidant properties of dried extracts from spent espresso coffee / Antioksidativna svojstva sušenih ekstrakata iz otpadne espreso kafe
(Association of Chemical Engineers of Serbia, 2013) -
Antioxidative capacity of fermented red bean and its protein hydrolysate fractions / Antioksidativni kapacitet fermentisanog crvenog pasulja i njegovih proteinskih hidrolizata
(Društvo za ishranu Srbije, Beograd, 2012) -
Chemical composition and antioxidative activity of essential oil of Thymus serpyllum L. / Hemijski sastav i antioksidativna aktivnost etarskog ulja Thymus serpyllum L.
(Association of Chemical Engineers of Serbia, 2014) -
Effect of soya milk on nutritive, antioxidative, reological and textural properties of chocolate produced in a ball mill / Uticaj sojinog mleka na nutritivna, antioksidativna, reološka i teksturalna svojstva čokolade proizvedene u kugličnom mlinu
(Association of Chemical Engineers of Serbia, 2011) -
Investigation of antioxidant activity of 6-hydroxy-6-methyl-2-pyridones / Ispitivanje antioksidativne aktivnosti azo boja na bazi 6--hidroksi-4-metil-2-piridona
(Beograd : Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Društvo za procesnu tehniku, 2022) -
Mogućnosti proizvodnje suplemenata sa antioksidativnom aktivnošću od otpadne kafe / Production Possibilities of Supplements With Antioxidant Activity From Waste Coffee
(Udruženje za medicinu sporta Srbije, Katedra za bromatologiju, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2011) -
Multipurpose azo pyridone dyes: synthesis, characterization, antioxidant and antimicrobial activity / Azo piridonske boje za višenamensku upotrebu: sinteza, karakterizacija, antioksidativna i antimikrobna aktivnost
(Beograd : Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), Društvo za procesnu tehniku, 2023) -
Non-thermal plasma as a pretreatment for extraction of herbal tea by-products / Ekstrakcija sporednih proizvoda prerade biljnih čajeva uz pretretman gasnom plazmom
(National Society of Processing and Energy in Agriculture, 2023) -
Obtaining of the antioxidants by supercritical fluid extraction / Izolovanje antioksidanasa postupkom natkritične ekstrakcije
(Association of Chemical Engineers of Serbia, 2011) -
Preparation of biologically active polyphenols by utilising the primrose (Primula veris), the horsetail (Equisetum arvense) and the yarrow (Achillea millefolium) processing waste. / Iskoričćenje otpada iz prerade jagorčevine (Primula veris), rastavića (Equisetum arvense) i hajdučke trave (Achillea millefolium) za dobijanje biološki aktivnih polifenola
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2017) -
Proteinski hidrolizati graška kao antioksidanti
(Društvo za ishranu Srbije, 2012) -
Proteinski hidrolizati pasulja kao antioksidanti
(Društvo za ishranu Srbije, 2012) -
Sinteza, karakterizacija i ispitivanje antioksidativne aktivnosti estarskih i amidnih derivata 2,6-dimetil-4-supstituisane-1,4-dihidropiridin-3,5-dikarboksilne kiseline
(University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2018) -
Zero waste technology of juniper berry (Juniperus communis L.) processing / Bezotpadna tehnologija prerade ploda kleke (Juniperus communis L.)
(Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet, 2016)