Приказ основних података о документу

Primena dekstrana iz bakterija mlečne kiseline za sintezu nanočestica srebra i proizvodnju jestivih filmova

dc.contributor.advisorDimitrijević-Branković, Suzana
dc.contributor.otherRajilić-Stojanović, Mirjana
dc.contributor.otherMihajlovski, Katarina
dc.contributor.otherLazić, Vesna
dc.creatorDavidović, Slađana
dc.date.accessioned2021-03-10T15:16:15Z
dc.date.available2021-03-10T15:16:15Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=7279
dc.identifier.urihttps://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:21025/bdef:Content/download
dc.identifier.urihttp://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=51886095
dc.identifier.urihttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/4686
dc.description.abstractThe scope of this doctoral dissertation is the isolation of dextran producing lactic acid bacteria from the water kefir grain and testing the possibility of the obtained dextran for silver nanoparticles synthesis and edible film's production...en
dc.description.abstractPredmet istraživanja ove doktorske disertacije je izolovanje bakterija mlečne kiseline iz zrna vodenog kefira, u cilju sinteze dekstrana, kao i ispitivanje mogućnosti primene dobijenog dekstrana za sintezu nanočestica srebra i proizvodnju jestivih filmova...sr
dc.publisherUniverzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31035/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.subjectwater kefir grainen
dc.subjectdextranen
dc.subjectLeuconostoc mesenteroidesen
dc.subjectsilver nanoparticlesen
dc.subjectantimicrobial fabricen
dc.subjectcysteine detectionen
dc.subjectedible filmsen
dc.subjectedible coatingsen
dc.subjectextending shelf-lifeen
dc.subjectzrno vodenog kefirasr
dc.subjectdekstransr
dc.subjectLeuconostoc mesenteroidessr
dc.subjectnanočestice srebrasr
dc.subjectpamučna tkaninasr
dc.subjectdetekcija cisteinasr
dc.subjectjestivi filmovisr
dc.subjectjestivi premazisr
dc.subjectproduženje roka trajanjasr
dc.titleApplication of dextran from lactic acid bacteria for silver nanoparticles synthesis and edible coating productionen
dc.titlePrimena dekstrana iz bakterija mlečne kiseline za sintezu nanočestica srebra i proizvodnju jestivih filmovasr
dc.typedoctoralThesis
dc.rights.licenseBY-NC
dc.identifier.fulltexthttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/bitstream/id/2213/4683.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_4686
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу