TechnoRep - Faculty of Technology and Metallurgy Repository
University of Belgrade - Faculty of Technology and Metallurgy
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrillic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
View Item 
  •   TechnoRep
  • Tehnološko-metalurški fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications (TMF)
  • View Item
  •   TechnoRep
  • Tehnološko-metalurški fakultet
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications (TMF)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics

Thumbnail
2022
glasnik-03-2022-8.pdf (309.4Kb)
Authors
Simović, Milica
Bezbradica, Dejan
Ćorović, Marija
Milivojević, Ana
Dimitrijević-Branković, Suzana
Patent (Published version)
Metadata
Show full item record
Abstract
Predmetni pronalazak se odnosi na "in situ" enzimski postupak sinteze frukto-oligosaharida direktnom transfruktozilacijom saharoze prisutne u prehrambenim proizvodima korišćenjem enzima fruktozil-transferaze. Na taj način sharoza prisutna u proizvodu se konvertuje u prebiotike, frukto-oligosaharide, pri čemu se dobija proizvod poboljšanih funkcionalnih svojstava, sa smanjenim sadržajem saharoze, tj. manjim glikemijskim indeksom. Takođe, predmetni postupak se odnosi i na proizvode sa prebiotskom aktivnošću proizvedene prema metodama ovog pronalaska
Keywords:
modifikacija prehrambenih proiyvoda / enzimski postupak / prebiotici
Source:
Glasnik intelektualne svojine, 2022, 3, 8-
Publisher:
  • Гласник интелектуалне својине

ISSN: 2217-9143

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990
URI
http://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/5990
Collections
  • Radovi istraživača / Researchers’ publications (TMF)
Institution/Community
Tehnološko-metalurški fakultet
TY  - PAT
AU  - Simović, Milica
AU  - Bezbradica, Dejan
AU  - Ćorović, Marija
AU  - Milivojević, Ana
AU  - Dimitrijević-Branković, Suzana
PY  - 2022
UR  - http://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/5990
AB  - Predmetni pronalazak se odnosi na "in situ" enzimski
postupak sinteze frukto-oligosaharida direktnom
transfruktozilacijom saharoze prisutne u prehrambenim
proizvodima korišćenjem enzima fruktozil-transferaze. Na taj
način sharoza prisutna u proizvodu se konvertuje u
prebiotike, frukto-oligosaharide, pri čemu se dobija proizvod
poboljšanih funkcionalnih svojstava, sa smanjenim sadržajem
saharoze, tj. manjim glikemijskim indeksom. Takođe,
predmetni postupak se odnosi i na proizvode sa prebiotskom
aktivnošću proizvedene prema metodama ovog pronalaska
PB  - Гласник интелектуалне својине
T2  - Glasnik intelektualne svojine
T1  - Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics
IS  - 3
SP  - 8
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990
ER  - 
@misc{
author = "Simović, Milica and Bezbradica, Dejan and Ćorović, Marija and Milivojević, Ana and Dimitrijević-Branković, Suzana",
year = "2022",
abstract = "Predmetni pronalazak se odnosi na "in situ" enzimski
postupak sinteze frukto-oligosaharida direktnom
transfruktozilacijom saharoze prisutne u prehrambenim
proizvodima korišćenjem enzima fruktozil-transferaze. Na taj
način sharoza prisutna u proizvodu se konvertuje u
prebiotike, frukto-oligosaharide, pri čemu se dobija proizvod
poboljšanih funkcionalnih svojstava, sa smanjenim sadržajem
saharoze, tj. manjim glikemijskim indeksom. Takođe,
predmetni postupak se odnosi i na proizvode sa prebiotskom
aktivnošću proizvedene prema metodama ovog pronalaska",
publisher = "Гласник интелектуалне својине",
journal = "Glasnik intelektualne svojine",
title = "Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics",
number = "3",
pages = "8",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990"
}
Simović, M., Bezbradica, D., Ćorović, M., Milivojević, A.,& Dimitrijević-Branković, S.. (2022). Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics. in Glasnik intelektualne svojine
Гласник интелектуалне својине.(3), 8.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990
Simović M, Bezbradica D, Ćorović M, Milivojević A, Dimitrijević-Branković S. Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics. in Glasnik intelektualne svojine. 2022;(3):8.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990 .
Simović, Milica, Bezbradica, Dejan, Ćorović, Marija, Milivojević, Ana, Dimitrijević-Branković, Suzana, "Food products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebiotics" in Glasnik intelektualne svojine, no. 3 (2022):8,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About TechnoRep | Send Feedback

OpenAIRERCUB
 

 

All of DSpaceInstitutions/communitiesAuthorsTitlesSubjectsThis institutionAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About TechnoRep | Send Feedback

OpenAIRERCUB