Приказ основних података о документу

dc.creatorSimović, Milica
dc.creatorBezbradica, Dejan
dc.creatorĆorović, Marija
dc.creatorMilivojević, Ana
dc.creatorDimitrijević-Branković, Suzana
dc.date.accessioned2023-03-08T10:52:41Z
dc.date.available2023-03-08T10:52:41Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.issn2217-9143
dc.identifier.urihttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/5990
dc.description.abstractPredmetni pronalazak se odnosi na "in situ" enzimski postupak sinteze frukto-oligosaharida direktnom transfruktozilacijom saharoze prisutne u prehrambenim proizvodima korišćenjem enzima fruktozil-transferaze. Na taj način sharoza prisutna u proizvodu se konvertuje u prebiotike, frukto-oligosaharide, pri čemu se dobija proizvod poboljšanih funkcionalnih svojstava, sa smanjenim sadržajem saharoze, tj. manjim glikemijskim indeksom. Takođe, predmetni postupak se odnosi i na proizvode sa prebiotskom aktivnošću proizvedene prema metodama ovog pronalaskasr
dc.language.isosrsr
dc.publisherГласник интелектуалне својинеsr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceGlasnik intelektualne svojinesr
dc.subjectmodifikacija prehrambenih proiyvodasr
dc.subjectenzimski postupaksr
dc.subjectprebioticisr
dc.titleFood products modification by direct enzymatic synthesis of fructo-oligosaccharides with purpose of reduction of sucrose content and enrichment of the products with prebioticssr
dc.typepatentsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.issue3
dc.citation.spage8
dc.identifier.fulltexthttp://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/bitstream/id/15938/glasnik-03-2022-8.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_5990
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу