Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Rađena je analiza devet veštačkih prehrambenih boja (E102, E110, E122,
E123, E124, E127, E131, E132, E151), metodom reverzno-fazne tečne
hromatografije, sa reagensom u funkciji jonskog para (tetrabutil amonijum
hidroksid), u mobilnoj fazi. Razdvajanje boja je izvođeno na oktadecil silika
koloni, sa detekcijom uz programiranje talasnih dužina, u oblasti λ= 426 - 636 nm.
Dva izokratska eluiranja sa različitim sastavom mobilne faze, omogućuju
razdvajanje po četiri različite boje po jednom hromatogramu. Boja 123 je posebno
hromatografisana zbog koeluiranja sa E132.
Извор:
5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia, 2000Издавач:
- The Society of Physical Chemists of Serbia
Институција/група
Tehnološko-metalurški fakultetTY - CONF AU - Tašić, Žaklina AU - Onjia, Antonije AU - Čupić, Svetlana AU - Holclajtner-Antunović, Ivanka PY - 2000 UR - http://TechnoRep.tmf.bg.ac.rs/handle/123456789/6534 AB - Rađena je analiza devet veštačkih prehrambenih boja (E102, E110, E122, E123, E124, E127, E131, E132, E151), metodom reverzno-fazne tečne hromatografije, sa reagensom u funkciji jonskog para (tetrabutil amonijum hidroksid), u mobilnoj fazi. Razdvajanje boja je izvođeno na oktadecil silika koloni, sa detekcijom uz programiranje talasnih dužina, u oblasti λ= 426 - 636 nm. Dva izokratska eluiranja sa različitim sastavom mobilne faze, omogućuju razdvajanje po četiri različite boje po jednom hromatogramu. Boja 123 je posebno hromatografisana zbog koeluiranja sa E132. PB - The Society of Physical Chemists of Serbia C3 - 5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia T1 - Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6534 ER -
@conference{ author = "Tašić, Žaklina and Onjia, Antonije and Čupić, Svetlana and Holclajtner-Antunović, Ivanka", year = "2000", abstract = "Rađena je analiza devet veštačkih prehrambenih boja (E102, E110, E122, E123, E124, E127, E131, E132, E151), metodom reverzno-fazne tečne hromatografije, sa reagensom u funkciji jonskog para (tetrabutil amonijum hidroksid), u mobilnoj fazi. Razdvajanje boja je izvođeno na oktadecil silika koloni, sa detekcijom uz programiranje talasnih dužina, u oblasti λ= 426 - 636 nm. Dva izokratska eluiranja sa različitim sastavom mobilne faze, omogućuju razdvajanje po četiri različite boje po jednom hromatogramu. Boja 123 je posebno hromatografisana zbog koeluiranja sa E132.", publisher = "The Society of Physical Chemists of Serbia", journal = "5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia", title = "Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6534" }
Tašić, Ž., Onjia, A., Čupić, S.,& Holclajtner-Antunović, I.. (2000). Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography. in 5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia The Society of Physical Chemists of Serbia.. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6534
Tašić Ž, Onjia A, Čupić S, Holclajtner-Antunović I. Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography. in 5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia. 2000;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6534 .
Tašić, Žaklina, Onjia, Antonije, Čupić, Svetlana, Holclajtner-Antunović, Ivanka, "Separation of Synthetic Food Dyes by Ion-pair High-performance Liquid Chromatography" in 5th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, Belgrade, Serbia (2000), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_technorep_6534 .